Πριν από τις εξετάσεις

Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Όσοι μαθητές συμμετέχετε στις εξετάσεις είναι καλό να θυμάστε τα παρακάτω:

1. Την προηγούμενη ημέρα των εξετάσεων, σταματήστε τη μελέτη σας είτε το μεσημέρι είτε κατά τις 6:00 το απόγευμα.

2. Μην προσπαθείτε διαρκώς να ανακαλέσετε στη μνήμη σας λέξεις και γραμματικούς κανόνες. Απλά φροντίστε να περάσετε ένα ήσυχο απόγευμα. Μία βόλτα με φίλους θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε, αρκεί να μην αργήσετε να κοιμηθείτε το βράδυ.

3. Μην αλλάζετε συνήθειες. Για παράδειγμα, αν κοιμάστε γύρω στις 10:30 – 11:00 το βράδυ, ακολουθείστε το ίδιο πρόγραμμα.

4. Μην ξεκινάτε για το εξεταστικό κέντρο με άδειο στομάχι. Το πρωϊνό που θα φάτε εκείνη την ημέρα πρέπει να είναι ελαφρύ, αλλά δυναμωτικό.

5. Την ημέρα των εξετάσεων, χρειάζεστε την ειδική ταυτότητα με τον κωδικό συμμετοχής σας και την αστυνομική σας ταυτότητα ή το (έγκυρο) διαβατήριό σας. Μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας ρόλοϊ, μολύβια, στιλό, ξύστρα και σβήστρα. Σβηστικό και στιλό που σβήνει απαγορεύονται σε όλες τις επίσημες εξετάσεις.

6. Φροντίστε να είστε στο εξεταστικό κέντρο 30’ – 45’ λεπτά νωρίτερ από την έναρξη των εξετάσεων. Μη φέρνετε μαζί σας βιβλία ή σημειώσεις.

7. Καλό είναι να φοράτε άνετα ρούχα, ανάλογα με την εποχή, και να έχετε ένα μπουκαλάκι νερό.

8. Μην παραδίδετε το γραπτό σας αν δεν είστε απόλυτα σίγουροι ότι τελειώσατε. Πριν παραδώστε το γραπτό σας ελέγξτε προσεκτικά όλες τις απαντήσεις σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε αντιγράψει σωστά τις απαντήσεις σας στο δελτίο απαντήσεων (answersheet). Να ξέρετε ότι αν ο χρόνος τελειώσει και δεν έχετε μεταφέρει τις απαντήσεις σας στο ειδικό δελτίο, είναι σα να μην γράψατε τίποτα. Για το λόγο αυτό, φροντίστε είτε να αντιγράφετε τις απαντήσεις σας αμέσως μόλις ολοκληρώνετε την κάθε άσκηση ή να μην γράφετε καθόλου πάνω στο τεστ, αλλά μόνο πάνω στο απαντητικό δελτίο.

9. Όταν βγαίνετε από την αίθουσα μην αναζητάτε τις λύσεις και μη συγκρίνετε απαντήσεις με τους συμμαθητές σας. Αν έχετε απορίες, ρωτήστε τους καθηγητές σας.

10. Μην πετάξετε την ειδική ταυτότητα των εξετάσεων αν δε λάβετε τα επίσημα αποτελέσματά σας.

ΚΥΚΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Επίπεδο Elementary:Τάξεις A elementary και B elementary. Οι πρόγονοί μας θεωρούσαν την αρχή το ήμισυ του παντός. Πουθενά αλλού ίσως δε βρίσκει αυτή η άποψη καλύτερη εφαρμογή από τις ξένες γλώσσες. Σ’αυτές τις τάξεις γίνεται η πρώτη επαφή των μαθητών με την ξένη γλώσσα και μπαίνουν τα θεμέλια της εξέλιξής του στην εκμάθηση της γλώσσας. Η διδασκαλία μοιάζει με παιχνίδι, ενώ στην τάξη μας χρησιμοποιούμε τη ζωγραφική, το τραγούδι και τον διαδραστικό πίνακα για να γνωρίσουμε την αγγλική γλώσσα.
3 ώρες την εβδομάδα από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Μαΐου

Επίπεδο Intermediate: Τάξεις Α intermediate και Β intermediate. Έχοντας αποκτήσεις βάσεις στην αγγλική γλώσσα και οπλισμένοι με αρκετό λεξιλόγιο, βαδίζουμε προς τις πιο απαιτητικές και περίπλοκες τάξεις. Εδώ αναπτύσσεται ο κύριος κορμός της γλώσσας και οι μαθητές καλούνται να καλλιεργήσουν τις ικανότητες τους στον γραπτό και προφορικό λόγο καθώς και στο λεξιλόγιο. Οι μαθητές αυτών των τάξεων συμμετέχουν στις εξετάσεις PALSO – LAAS Pre A1 και Level A1.
4 ώρες την εβδομάδα από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Μαΐου.

Επίπεδο Advanced: Τάξεις C advanced και D advanced. Στις τάξεις αυτές ολοκληρώνονται οι βασικές γνώσεις του μαθητή και μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το γραπτό και προφορικό λόγο με άνεση. Το μάθημα της κατανόησης γραπτού (reading) και ακουστικού κειμένου (listening) γίνεται πιο περίπλοκο καθώς προετοιμαζόμαστε για τις εξετάσεις του επιπέδου Β1 και είμαστε πολύ κοντά στις εξετάσεις του επιπέδου Β2. Οι μαθητές αυτού του επιπέδου συμμετέχουν στις εξετάσεις PALSO για το επίπεδο A2 και PTE B1.
5 ώρες την εβδομάδα από 15 Σεπτεμβρίου έως 30 Μαΐου

Επίπεδο Β2: Τάξη Εξετάσεων Β2 (πρώην Lower) Στην τάξη αυτή οι μαθητές έχουν πλέον ολοκληρώσει τις γνώσεις τους αρχίζουν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις του Επιπέδου Β2. Το σχολείο μας συμμετέχει σε όλες τις αξιόπιστες και αναγνωρισμένες εξετάσεις. Πιο αναλυτικά, προετοιμάζουμε τους μαθητές μας για το πτυχίο First Certificate του πανεπιστημίου CAMBRIDGΕ, για το πτυχίο ECCE (Examination for the Certificate of Competence in English του πανεπιστημίου MICHIGAN που εκπροσωπείται από την Ελληνοαμερικανική ένωση) για το MSU-CELC (Certificate of English Language Competence του Michigan State University που εκπροσωπείται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ανατόλια), για τις εξετάσεις PTE B2, NOCN B2 και για το Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας
6 ώρες την εβδομάδα από 9 Σεπτεμβρίου έως 20 Μαΐου

Επίπεδο C1-C2: Τάξεις PROFICIENCY: Η απόκτηση πτυχίου επιπέδου Β2 δεν επαρκεί εάν οι μαθητές ενδιαφέρονται για σπουδές στο εξωτερικό. Μετά την ολοκλήρωση της διδασκαλίας της γραμματικής, περνάμε σε ένα διαφορετικό επιπέδο όπου καλλιεργείται η ευχέρεια του λόγου σε συνδυασμό με την ακρίβεια, το λεξιλόγιο διευρύνεται ώστε να μπορεί να εκφράσει αποχρώσεις νοημάτων ενώ ο γραπτό λόγος στρέφεται σε θέματα κοινωνικά που απαιτούν επιχειρηματολογία. Το επίπεδο αυτό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό οπότε χρειάζονται δύο χρόνια κανονικών μαθημάτων και οι μαθητές είναι έτοιμοι για τις αντίστοιχες εξετάσεις για την απόκτηση του ανώτερου πτυχίου αγγλικής των πανεπιστημίου CPE Cambridge, ECPE Michigan (Ελληνοαμερικανική Ένωση), MSU-CELP (Κολλέγιο Ανατόλια) & του οργανισμού PTE Level 4 και Level 5.

6 ώρες την εβδομάδα από 9 Σεπτεμβρίου έως 20 Μαΐου

Εκτός απο τις παραπάνω ώρες διδασκαλίας οι μαθητές εξασκούνται για μία επι πλέον ώρα στα μαθήματα που ήδη έχουν κάνει εντελώς δωρεάν στους Η/Υ του κέντρου μας μέσω της πλατφόρμας ClubEfl

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Υπάρχει δυνατότητα ύστερα από συνεννόηση δημιουργίας ατομικού προγράμματος σπουδών ή εντατικών μαθημάτων ή κανονικών μαθημάτων σε ολιγομελή τμήματα (3-5 μαθητές ) για όλα τα επίπεδα .