Μαθαίνοντας ξένες γλώσσες

Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι μια όμορφη περιπέτεια. Η ίδια η γλώσσα είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό μάθημα στο πρόγραμμά σας. Είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας, το οποία θα σας συντροφεύει μια ζωή. Καθώς στο σύγχρονο κόσμο οι ανάγκες επικοινωνίας αυξάνονται, οι γλώσσες που μαθαίνουμε πρέπει να εξελίσσονται και να βελτιώνονται. Άρα, τίποτα δεν τελειώνει αν πάρετε το οποιοδήποτε πτυχίο. Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα στην πράξη, θα πρέπει να έχετε τρία βασικά εργαλεία στη διάθεσή σας: σωστό τρόπο εκμάθησης, για αυτό φροντίζουμε εμείς αλλά και εσείς με τη σωστή παρακολούθηση του μαθήματος, υπομονή, σωστό τρόπο μελέτης. Κανένα από τρία αυτά εργαλεία δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι άλλο. Η έλλειψη φαίνεται και παίζει μεγάλο ρόλο. Σημαντικό ρόλο στην εκμάθηση της γλώσσας παίζουν και οι συνήθειες της καθημερινής μας ζωής. Το διάβασμα στη γλώσσα που μαθαίνουμε είναι ένας απαραίτητος σύντροφος. Το τι θα διαβάσουμε έχει λίγη σημασία. Περιοδικά, βιβλία, εφημερίδες και blog όλα έχουν την αξία και τη θέση τους. Όλοι βλέπουμε ταινίες για να ψυχαγωγηθούμε. Ωστόσο, οι ταινίες με υπότιτλους στα αγγλικά μας δίνουν τη δυνατότητα να ‘’τσιμπήσουμε’’ καινούριες εκφράσεις, να προσέξουμε ιδιωματισμούς και να μπορέσουμε να δούμε στην πράξη πώς χρησιμοποιούνται οι εκφράσεις και οι λέξεις που μαθαίνουμε. Εξίσου σημαντική είναι και η καλλιέργεια της σωστής προφοράς και του επιτονισμού της γλώσσας που μας βοηθούν να έχουμε σωστή εκφορά της γλώσσας. Οι ταινίες μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την προφορά μας με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο.

Αναμφισβήτητα ζούμε στην καλύτερη εποχή για να μάθουμε ξένες γλώσσες. Ο κόσμος μας μέσω του διαδικτύου έχει γίνει ένα παγκόσμιο χωριό. Το ίδιο το διαδύκτιο μας δίνει εργαλεία και μέσα για να μάθουμε τη γλώσσας. Μερικά sites που μπορούν να σας βοηθήσουν είναι τα εξής:

http://learnenglishkids.britishcouncil.org

http://learnenglishteens.britishcouncil.org

http://www.breakingnewsenglish.com/

http://www.flo-joe.co.uk/

Και φυσικά ας μην ξεχνάμε τη δική μας πλατφόρμα μελέτης και επικοινωνίας:

www.clubefl.gr

Παρακάτω θα βρείτε μία σειρά από προτάσεις που στοχεύουν να σας βοηθήσουν στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Θα χαρούμε να μας συμπληρώσετε κι εσείς δικές σας προτάσεις και ιδέες.