Το Σχολείο μας

Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Από το 1983 υπηρετούμε με ζήλο και ιδιαίτερη αγάπη την ξενόγλωσση εκπαίδευση χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα διδακτικά και εποπτικά μέσα.
Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών MT Studies ιδρύθηκε το 1983. Από τότε, η διεύθυνση και το προσωπικό υπηρετούν με ζήλο την ξενόγλωσση εκπαίδευση. Προτεραιότητα του σχολείου ήταν και είναι να χρησιμοποιεί τα τελειότερα και πιο εξελιγμένα εποπτικά μέσα και να πρωτοπορεί στις μεθόδους διδασκαλίας.

Η ιστορία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Τσουρνακάκη ξεκινά το 1983 με την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου σχολείου στην οδό Ζυμβρακάκη. Η επιτυχία του σχολείου μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Στη συνέχεια, πλαισιωμένοι από ένα επιτελείο εκλεκτών Ελλήνων και ξένων καθηγητών, συνεχίσαμε τη δράση μας στο νέο μας κτήριο στην οδό Κουτάβου 4. Στο καινούριο μας σχολείο διδάσκεται, εκτός από την Αγγλική γλώσσα,και η Γερμανική.
Μέσα στο 1993 ιδρύεται το δεύτερο φροντιστήριό μας στην περιοχή Στρατώνων στην οδό Λ.Ηρώων – Κατσαντώνη 2. Στο σχολείο αυτό διδάσκεται και η Γαλλική γλώσσα.Το 1999 κάνουμε το μεγάλο μας βήμα με τα εγκαίνια του νέου, ιδιόκτητου και μοντέρνου κτήριου του σχολείου μας στη οδό Λ.ΗΡΩΩΝ.

 

Μέσα στο χρόνια της δράσης μας, τόσο η Μαρία Τσουρνακάκη προσωπικά όσο και οι συνεργάτες της επέμειναν ιδιαίτερα στο θέμα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και εξέλιξης. Με τη συμμετοχή σε εκθέσεις ξενόγλωσσων βιβλίων και την παρακολούθηση σεμιναρίων δημιουργήθηκε μία ομάδα δυναμικών εκπαιδευτικών και ένα σχολείο με σύγχρονο όραμα. Στα χρόνια της δράσης του το Κέντρο Ξένων Γλωσσών MT STUDIES, έχει συνάψει συνεργασίες με σημαντικούς φορείς του κλάδου. Η συνεργασία μας το 1997 με την εταιρεία BINARY LOGIC μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πρωτοποριακά γλωσσικά εργαστήρια, στα οποία ο κάθε μαθητής είχε τον δικό του υπολογιστή PENTIUM MULTIMEDIA και είχε την ευκαιρία να εξασκείται εντελώς δωρεάν στην ύλη που ήδη διδάχθηκε μέσα στην τάξη.

Το 2012 ξεκίνησε η συνεργασία μας με την εταιρεία ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής υποστήριξης Input on Education. Με την βοήθεια της ακαδημαϊκής μας συμβούλου κας Μαρίας Σαχπαζιάν έχουμε οργανώσει ομιλίες για τους γονείς των μαθητών μας, συναντήσεις γονέων για την παρουσίαση των βιβλίων που διδάσκουμε και του τρόπου που μπορούν οι γονείς να παρακολουθήσουν την πορεία του παιδιού τους από το σπίτι και να βοηθήσουν στη μελέτη. Στην συνέχεια, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών MT STUDIES μπαίνει στη μεγάλη παρέα των διακεκριμένων Κέντρων Ξένων Γλωσσών Club EFL. ToClub EFL είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που επιτρέπει στους μαθητές μας να μαθαίνουν μέσα από τα παιχνίδια και τα τραγούδια, να εξασκούνται μέσα από τις ασκήσεις αλλά και να επικοινωνούν μεταξύ τους και με άλλους μαθητές άλλων Κέντρων Ξένων Γλωσσών σε όλη την Ελλάδα, σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Σε όλες τις αίθουσές μας το μάθημα γίνεται σε τραπέζια συνεργασίας με τα τελειότερα εποπτικά μέσα. Μέσα από  τους  διαδραστικούς  πίνακες εφαρμόζουμε το αποτέλεσμα της έρευνας που λέει «θυμόμαστε:10% όσων διαβάζουμε, 20% όσων ακούμε, 30% όσων βλέπουμε, 50% όσων ακούμε και βλέπουμε(παθητική μάθηση)70% όσων λέμε και 90% όσων λέμε και κάνουμε(ενεργητική μάθηση) και στο τέλος πετυχαίνουμε το 90% διότι και διαβάζουμε και ακούμε και βλέπουμε αλλά και ενεργούμε.  Στην αίθουσα των υπολογιστών επαναλαμβάνεται η ύλη που έχει ήδη διδαχθεί μέσα στην τάξη ενώ εξασκούνται επί πλέον σε ασκήσεις από την πληθώρα  που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ

Η Υποδοχή –  Γραμματεία λειτουργεί καθημερινά από τις 15:00 – 21:00. Εδώ ενημερώνονται οι γονείς και οι υποψήφιοι μαθητές μας σε ένα ευχάριστο περιβάλλον  σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου μας (Πρόγραμμα μαθημάτων, Πρόγραμμα Σπουδών και ότι άλλο απασχολεί  γονείς και μαθητές)

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Στον χώρο αυτό γίνονται οι διάφορες εκδηλώσεις του Κέντρου μας όπως η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς (με την παράδοση των ελέγχων του έτους) καθώς και διάφορες συναντήσεις  γονέων με την Ακαδημαϊκή μας Σύμβουλο Κα Σαχπαζιάν ή και άλλους σχετικούς επιστήμονες για θέματα παιδαγωγικά και άλλα.